Konståkning
av alla – för alla

Vi är konståkningsföreningen i Sydnärke som vänder sig till invånare i hela Örebro län. Med ett hundratal aktiva åkare, ett fyrtiotal tävlingsåkare och ett tiotal tränare. Där fokus är att alla ska känna sig välkomna, ha roligt och utvecklas efter egen förmåga och ambition.

  • Glädje
  • Vänskap
  • Utveckling

I över 25 år har vi bedrivit konståkning för barn, ungdomar och vuxna i Sydnärkehallen i Hallsberg, Örebro län. Med mål att alla ska känna sig välkomna och få utvecklas oavsett förmåga eller ambition.

SK Tranan är en konståkningsklubb som bildades 1995. Vi bedriver skridskoskola och konståkning på olika nivåer. Vi arrangerar även egna tävlingar, se mera under tävlingar.

På alla alla våra träningar, möten och tävlingsdeltagande försöker vi hitta glädjen i idrottandet och uppmuntra till en härlig gemenskap, trots att vi bedriver en individuell idrott.

Som en viktig del i vår gemenskap ordnar vi många gemensamma aktiviteter även utanför isen som vårt traditionella brännbollsspel med picknick där åkare med familj får delta.

När det hela började
Hösten 1994 startade Hallsbergs Kommun tillsammans med Örebro Läns Konståkningsförbund skridsko- och konståkningskola i Sydnärkehallen i Hallsberg. I februari 1995 startade sedan föräldrar till konståkningsintresserade barn, föreningen Skriskosklubben Tranan. Många av de som startade föreningen har fortfarande koppling till föreningen. Hösten 1995 genomförde vi den första egna skridskosäsongen. Vi fick genast ca 80 medlemmar, som idag har stigit till ca 140.

Våren 1997 deltog våra första konståkare i en kamrattävling.  I januari 1999 arrangerade vi vår första egna tävling, Trandansen, som sedan återkommit och vuxit för varje år.

Våra samarbetspartners

Styrelsen

Nedan ser du SK Tranans styrelse. Om du vill komma i kontakt med styrelsen når du dem på klubbens mejladress: sktranan@hotmail.com

Ordförande
Ing-Marie Ragnarsson
Kassör
Vakant
Ledamöter
Amie Ahlm, Sanna Allansson, Sara Karlsson,
Sara Harrington, Sara Lundekvam, Madeleine Olsson

Skridskoklubben Tranan – konståkning sedan 1995